Quality Fix Mobile

Veel smartphones hebben een Android besturingssysteem.

Wat is Android nou precies?

Android

Zowel  Samsung als HTC, Sony, LG, Huawei en vele andere merken gebruiken Android als besturingssysteem voor hun smartphones. Toch zijn er verschillen tussen bijvoorbeeld een Samsung en HTC als je deze in je hand hebt. Dit komt omdat veel fabrikanten gebruik maken van hun eigen skin.

Wat is een Android Skin?

Een skin is een huid die de fabrikant extra installeert over het systeem heen. Hiermee verandert de fabrikant het uiterlijk nogal drastisch. Veel knoppen worden toegevoegd of juist weggelaten, apps worden geïnstalleerd enzovoort. Enkele hiervan lichten wij hier uit.

Samsung heeft bijvoorbeeld de Smart scroll functie, hiermee kan je met je ogen je smartphone besturen. Ook zitten er verschillende knoppen op een andere plek dan op de originele Android. Ook geeft de Sense skin van HTC je de mogelijkheid om je besturingssysteem helemaal naar je eigen wens in te vullen. Als je bijvoorbeeld een zakelijke uitstraling wil of juist een vrolijke dan is dat met deze skin mogelijk.

Bij de Sony zul je merken dat deze wel wat app’s extra heeft, met bijvoorbeeld de Sony Walkman app voor muziek. Maar over het algemeen lijkt deze nog wel sterk op de orginele Android. Dit volledig in tegenstelling tot de Huawei Emotion skin. Deze doet meer denken aan een iPhone iOS dan aan een smartphone met Android.

Met de LG is er ook een andere weg ingeslagen, deze is net zoals de Touchwiz skin van Samsung ook kleurrijker dan de meeste fabrikanten. Sterker nog deze is nog een stuk drukker. Wat wel is leuk is aan de LG Optimus UI is dat je echt alles kan combineren. Je kan dus alle mogelijke kleuren en pictogrammen van verschillende thema’s door elkaar kiezen. Ook bij deze smartphone worden voldoende app’s meegeleverd om een prettige smartphone ervaring te beleven.

Android firmware
Skins over Android