Waarom zou je kiezen voor een professionele reparatie van je GSM?

Het zal je vast wel is overkomen zijn, een GSM met een kapot scherm of de accu die niet meer werkt naar behoren. Tegenwoordig is het mogelijk om zelf je GSM of tablet te repareren. Echter, is dit vaak complexer dat het lijkt en kan het juist extra schade tot gevolg hebben. Ook kan je ervoor kiezen naar het ‘winkeltje op de hoek’ te gaan. Het lijkt verleidelijk om hier je telefoon te laten maken voor een habbekratsje, of zelf oneindig klussen aan je mobiele vriend.

Helaas pakt het in de werkelijkheid in vele gevallen anders uit. Het is namelijk een groot risico om met goedkope onderdelen en weinig kennis van materialen, toestellen te repareren!

Gebruik van de juiste onderdelen

Allereerst zijn er aanzienlijke verschillen in kwaliteit van de gebruikte GSM onderdelen. Als de originele Samsung onderdelen worden toegepast, ben je duurder uit dan een slechte kopie. Originele onderdelen zijn veelal moeilijk te verkrijgen. Apple is daar een goed voorbeeld in. Aangezien er maar een gering aantal Apple dealers zijn, gebruikt de rest van de winkels geen nieuwe originele onderdelen. Veel onderdelen zijn in dat geval refurbished (gebruikt en vernieuwd) of van OEM kwaliteit. OEM onderdelen zijn erkend, maar niet van Apple zelf. De kwaliteit wordt als wisselend ervaren. Er zijn veel gevallen bekend waarbij kapotte schermen, met OEM-schermen worden vervangen van mindere kwaliteit. Het gevolg is dat het Touch-screen vervolgens niet meer goed functioneert. In het slechtste geval wordt bij een onjuiste reparatie ook het moederbord beschadigd.

Waar komt het woord GSM vandaan?

Buiten de woorden mobieltje of smartphone gebruiken veel mensen het woord GSM. Wij kregen onlangs de vraag waar staat dit voor? Kort gezegd is dit de frequentie waar vroeger de mobiele telefoons mee konden bellen. Sinds 2004 is dit overgegaan naar UMTS. Voor meer informatie hierover klik hier.

Garantie

Het is goed om van tevoren te weten of je garantie krijgt op je reparatie en hoe lang. Winkels die kwaliteit kunnen waarborgen, laten dit blijken door tenminste 3 maanden garantie te verlenen.
Kortom, laat je smartphone repareren bij een vakkundig en professioneel reparatiepunt.