Quality Fix Mobile

In deze handleiding vind je een oplossing voor de meest voorkomende problemen.

Helaas kunnen wij niet elk probleem verhelpen. Mocht de oplossing waar je naar zocht hier niet tussen staan. Neem dan contact op met een reparatiepunt bij jou in de buurt.

 

Smartphone reageert heel traag.

Voor dit veelvoorkomende probleem zijn een paar oplossingen mogelijk.

  1. Herstart je smartphone. Als je je smartphone te lang aan laat staan zonder te herstarten kan deze erg langzaam worden.
  2. Het geheugen van je telefoon is vol. Helaas heeft je smartphone een beperkt geheugen. Het maken van veel foto’s kan dit gebeuren. Via deze link wordt uitgelegd hoe je dit kan nagaan.
  3. Je simkaart is vuil geworden. Zet de telefoon uit, verwijder de simkaart en maak deze met een droge doek schoon. Wanneer je de telefoon weer aanzet merk je dat deze weer sneller werkt.
  4. Een malware of dergelijk virus op je smartphone. Ook is hier een oplossing voor. Let wel op dat je wel je foto’s, contacten enzovoort kwijt bent als je deze niet hebt opgeslagen op een externe SD kaart, of cloud. Ben je hier zeker van dat dit het geval is, klik dan hier.

Accu snel leeg.

Dit kan een paar dingen betekenen.

  1. Er staan app’s op je smartphone die veel rekenkracht nodig hebben. Veel app’s starten op zonder dat je het doorhebt en bezorgen jou accu problemen. Dit zijn enkele: AllShareCast Dongle S/W Update en ChatON Voice & Video Chat van Samsung. Facebook is ook een echte batterij eter.
  2. Je gebruikt veel app’s die veel van je toestel vragen. Zoals Netflix of Instagram. Wees er dan bewust van dat dit je accuduur niet te goede komt.
  3. GPS en Bluetooth staan steeds aan. Zorg dat je GPS en Bluetooth alleen aanstaan wanneer je deze nodig hebt. In sommige gevallen kan een slecht WIFI signaal ook nadelig zijn voor je batterijverbruik en is het verstandig om op 4G over te schakelen.

Waterschade

Wanneer je je smartphone in het water laat vallen of na een tocht door de regen kan je smartphone waterschade hebben.

Dit klinkt vaak erger dan dat het is. In de meeste gevallen is het voldoende om het toestel uit te zetten en het een tijdje te laten drogen. Wel is het verstandig indien mogelijk om de accu te verwijderen.

Na een tijdje kan je de telefoon weer aanzetten en in de meeste gevallen werkt de telefoon weer prima. Wees wel extra voorzichtig met zeewater. Als je smartphone in zee is gevallen is verstandig om deze eerst goed door te spoelen met gedestilleerd water. Daarna uiteraard moet de telefoon wel even drogen.

Mocht je niet na een paar uur het gewenste resultaat hebben neem dan contact op met een reparatiepunt.