Quality Fix Mobile

Iphone toestellen zijn sinds de introductie niet meer weg te denken. Apple heeft met deze smartphones echt een revolutie te weeg gebracht.


Wie kent hem niet, de iPhone van Apple is misschien wel de meest bekende smartphone ter wereld. Sinds de introductie van deze mobiel is de manier van hoe wij onze telefoon gebruiken sterk veranderd.

Voordat Apple met hun smartphone op de markt kwam zagen mobiele telefoons er totaal anders uit. Er was keuze tussen zeer ingewikkelde PDA  toestellen, en de simpele mobiel die vooral geschikt was voor bellen en SMS berichten. Sinds de introductie van de iPhone hebben de nodige veranderingen plaats gevonden in telefoonland. Zo is bijvoorbeeld de touchscreen standaard geworden en zijn veel merken verdwenen, en sommige juist opgekomen.

Tegenwoordig heb je buiten de Microsoft© telefoons eigenlijk alleen maar Android en iOS based smartphones. Dit was voor de introductie van de iPhone totaal anders. De meeste mobieltjes gebruikte Symbian© als besturingssysteem. Na de introductie van Apple voldeed dit systeem al heel snel niet meer. Ook verdwenen heel snel de losse toetsen op de high end toestellen. De fabrikanten die niet meegingen met deze mode konden het ook niet meer bijbenen. Al snel kwam Google© met Android als alternatief voor andere merken.

Voor de introductie van de iPhone waren er veel spelers op de markt. Hierna waren er nog maar een paar over met Samsung en Apple als hoofdspelers. Tegenwoordig zijn er wel weer wat meer merken op de markt, en is het wat minder zwart-wit. Toch kan je niet ontkennen dat de iPhone echt een revolutie heeft veroorzaakt. Iets wat geen enkele telefoon in deze mate heeft gedaan.

 

Wie kan zich nu nog een smartphone zonder touchscreen, goed internet en een overzichtelijk scherm voorstellen? Zonder het idee van Steve Jobs zouden wij wellicht nog steeds met ingewikkelde smartphones rondlopen.

Apple iPhone
info over iPhone