Quality Fix Mobile

Over Mfix.nl

Over ons

Mfix.nl is een online platform voor telefoon, tablet en computer reparaties. Zelf repareert Mfix.nl niet. Onze missie is om een duidelijk advies te geven waar jij je draagbare elektronica met een gerust hart kan laten maken. Wij selecteren op kwaliteit en service. Om een indruk te geven hoe Mfix.nl tot stand is gekomen hebben wij een korte biografie geschreven.

Begin

Eind 2015 beginnen de oprichters Johannes van Roijen en Jonathan Eijsenring met het plan voor een online platform. Dit platform moet een beter overzicht bieden voor telefoonreparaties.

De grootste reden om dit op te zetten was dat beiden slechte ervaringen hadden met het laten repareren van hun telefoon. Omdat het een oerwoud was van wisselende kwaliteit, duur van reparaties en prijzen moest er wat gedaan worden.

Waar moet je allemaal op letten

Hoewel beide een ruime ervaring hadden met het opzetten of leiden van bedrijven waren er toch veel dingen te ontdekken.

Ten eerste, hoe richt je een website goed in dat klanten een goed overzicht hebben, en dat de website toch snel laadt. Ten tweede, waar je let je precies op om zeker te zijn dat reparaties goed gaan. En als laatste, hoe zorg je ervoor dat mensen je gaan herkennen en gebruiken.

Al deze dingen waren in het begin vraagstukken die getackeld moesten worden. Hoe kon dit het beste gedaan worden.

Eerst de website

Omdat beide heren geen web programmeurs zijn moest er een concept worden ontwikkeld. Na wat omwegen werd er gekozen voor een WordPress theme wat volledig naar de behoeftes was aan te passen.

Na een flinke zoektocht was het eerste concept gereed in maart 2016. Ondertussen waren in Haarlem, de woonplaats van de beide oprichters, al een uitgebreid onderzoek geweest naar reparatiepunten.

Johannes van Roijen: “in het begin was het wel vaak bijzonder. Zo vertelde een eigenaar dat hij de eerste twee jaar onder zijn toonbank had gewoond, omdat hij de huur anders niet kon betalen”. Ook reageerde het ene reparatie bedrijf heel positief, en het andere wilde er niets van weten. Jonathan Eijsenring: “wij waren ook een keer bij een klein winkeltje wat er al niet al te best uitzag. De eigenaar reageerde echt vreemd, hij wilde mijn compagnon bijna aanvallen. Later kwamen wij er achter dat hij een klant letterlijk probeerde te wurgen. Ons voorgevoel was goed om deze winkel nooit bij Mfix te betrekken”.

Hoe beoordeel je op kwaliteit

Toen wij begonnen hadden wij een missie om een transparant beeld te schetsen over de kwaliteit tussen reparatiebedrijven. Alleen hoe pak je dat aan? In het begin dachten wij dit te doen door ieder reparatiebedrijf op Mfix te zetten, en daarna te zien door middel van reviews een overzicht te geven.

Helaas pakte dat niet goed uit. Johannes van Roijen:” wij dachten dat overzichtelijk zou zijn. Het bleek dat de goede reparatie centra niets te maken wilden hebben met de prutsers. Omdat wij het eerste half jaar als proefperiode wilde gebruiken zaten wij nergens aan vast. Toen hebben wij echt alleen nog gezocht op kwaliteitswinkels. Wij hebben in die periode echt veel geleerd”. Jonathan Eijsenring:”bij sommige winkels was de look en feel echt heel slecht. Dan weet je een ding al zeker, als jij zo met je winkel omgaat ga je ook slecht om met je reparaties. Eigenlijk klopte dit altijd tot nu toe”.

Uitwerking concept

Johannes van Roijen:”toen wij teruggingen naar de tekentafel hebben wij echt heel veel mensen gesproken. Eigenlijk hadden wij pas na anderhalf jaar echt goed door hoe deze markt werkt”. Johanthan Eijsenring:”na een uitgebreid onderzoek naar goede reparateurs zijn wij ook heel veel dingen tegengekomen. Soms geloof je echt niet wat sommige mensen allemaal voor onzin vertellen”.

Situatie nu

Nu alles uitgekristalliseerd is zijn de stappen snel gezet. Mfix.nl heeft een krachtig keurmerk door middel van het selecteren van kwaliteitsonderdelen, het helpen met gecertifieerd personeel, en controleren op uitstraling en uiteraard het belangrijkste service. Hoe klantvriendelijk is een reparatiepunt nou eigenlijk.

Nu is Mfix.nl met partners bezig om een opleidingscentrum op te zetten. Uiteraard vertellen wij hier graag meer over wanneer dit duidelijk is.

Doe mee aan ons klantonderzoek.

Over ons Mfix team
Contactgegevens Mfix.nl

Mfix

info@mfix.nl
Prins Willem-Alexanderplein 20 (geen bezoekadres)
Haarlem 2011 KX
Tel: 0031 621 71 0632
KvK: 65341163

Neem contact op met Mfix.nl