vpn verbindingVPN: Virtual private network.

Wat is nou precies een VPN, en wat zijn de voordelen en nadelen? Is het van belang dat ik een VPN gebruik als ik op een openbaar netwerk zit. Wat zijn de punten waar ik op moet letten? Op al deze vragen een overzichtelijk antwoord.

Wat is een VPN?

Dit is een netwerk in een ander netwerk. Wat er gebeurd is dat informatie versleuteld wordt. Hierdoor is het niet mogelijk voor derden (behalve de eigenaar van het privé netwerk) om de verstuurde en ontvangen informatie te lezen en te manipuleren. Voor een exacte uitleg klik hier.

Is een internetverbinding niet veilig zonder VPN?

Als je thuis internet of via roaming is je internet altijd veilig. Mits je illegale websites bezoekt. Het gebruik van andere netwerken kan voor problemen zorgen. Voor meer informatie klik hier.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een VPN?

Het voordeel is dat je altijd een veilige verbinding hebt. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld live streams van de publieke omroep te zien in het buitenland. Waar je normaalgesproken in Duitsland de melding krijgt dat de website niet kan worden weergegeven kan je met een VPN het land van je keuze selecteren. Toch handig als je graag een WK kijkt met Nederlands commentaar op de camping in Frankrijk. Kijk altijd goed naar het protocol, er zijn verouderde protocollen, hiermee krijg je geen stabiel internet. Klik hier voor een overzicht van de protocollen.

Wat zijn de punten waar ik op moet letten als ik verbinding maak?

Het is van groot belang dat je precies weet welke aanbieder betrouwbaar is. Uiteraard betaal je ook niet graag onnodig veel. Dit is net zoals een verzekering. Kijk goed wat bij jou past, en maak dan een keuze. Daarom hebben wij bij deze link een aanbod van de services.